Un proiect Erasmus+ finantat de Comisia Europeana

Numarul Proiectului 2019-1-ES01-KA202-065659

Durata : 24 de luni – De la 1/10/2019 pana la 28/02/2022

Dementa este una dintre cauzele majore ale dizabilitatii si dependentei in randul persoanelor in varsta din intreaga lume. Una dintre problemele principale ale serviciilor de ingrijire pe termen lung este lipsa de cunostinte a profesionistilor si a personalului direct de ingrijire cu privire la simptomele dementei, schimbari la nivel fiziologic, cognitiv si comportamental si interventii in activitatile din viata de zi cu zi.

In toate tarile europene, partile interesate din sectorul de ingrijire de lunga durata au dezvoltat solutii educationale pentru formarea ingrijitorilor pe baza cunostintelor, abilitatilor si competentelor in ceea ce priveste simptomele si performante in activitatile din viata de zi cu zi ale persoanelor cu dementa.

OBIECTIVE

AppforDem are ca scop crearea unui set de resurse educationale deschise si multilingve privind dementa, cu scopul de a implementa aceste resurse in programele nationale de educatie profesionala pentru ingrijitori profesionisti in servicii de ingrijire de lunga durata (LTC – Long Term Care).

OBIECTIVE SPECIFICE

• Definirea unui cadru metodologic, bazat pe un curriculum de instruire, despre „Simptome si interventii pentru persoanele cu dementa” la nivelul EQF 4.

• Dezvoltarea unui set de continuturi si materiale privind simptomele si interventiile pentru persoanele cu dementa

• Crearea si testarea unei aplicatii educationale multilingve si a unui curs de invatare electronica multilingv despre Dementa.

• Sa propuna factorilor de decizie din domeniul educatiei, implementarea acestor resurse in cadrul programelor de formare profesionala la nivel national.

GRUPURI TINTA

• Ingrijitori, personal de ingrijire de baza, asistente medicale si profesionisti din cadrul serviciilor de ingrijire pe termen lung

• Formatori si profesori in educatia pentru ingrijire

• Studenti ai educatiei pentru ingrijire

• Factori de decizie

Proiectul va elabora urmatoarele produse:

  • Propunerea unui CV international de instruire despre „Simptomele si interventiile in cazul persoanelor cu dementa”.
  • Continut de invatare pentru ingrijitorul persoanelor cu dementa.
  • Aplicatie educationala disponibila gratuit in GooglePlayStore (Android) si / sauAppleStore (iOS).
  • Curs de invatare online disponibil pehttps://ed-formacion.org

Parteneriat:

Asociación Edad Dorada Mensajeros de la Paz C-LM y Galicia. Asociatia este un important ONG spaniol creat in 1962 pentru a ajuta grupurile defavorizate prin asistenta umanitara, sprijin, reabilitare, tratament si promovare sociala.

Asociatia Habilitas – Centru de Resurse si Formare Profesionala. Romania.

SOSU Oestjylland este al doilea cel mai mare colegiu de ingrijire medicala si sociala din Danemarca. Acesta ofera programe educationale diferite pentru institutii de ingrijire medicala si sociala pentru persoanele in varsta si persoanele cu dizabilitati, precum si pentru spitale si domeniul psihiatriei.

Anziani e non solo (Italy)este un ONG care lucreaza din 2004 in domeniul inovatiei sociale, cu un accent specific pe gestionarea proiectelor si realizarea de servicii si produse in domeniul bunastarii si incluziunii sociale

AppForDementia a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta publicatie reflecta exclusiv opiniile autorului si Comisia nu poate fi considerata responsabila pentru nicio utilizare a informatiilor pe care le contine.