3.5% pentru o batranete demna


Seniorii noștri au dreptul la o viață mai bună. Redirecționeaza pana la 3.5% pentru proiectele dedicate vârstnicilor, implementate de Asociația Habilitas. Un efort mic pentru tine poate să însemne o bătrânețe demna și activă pentru ei. Descarcă formularul de 3.5% de pe pagina noastra si depune-l la sediul ANAF de care apartii in functie de domiciliul tau.

Populația României și a întregii Europe îmbătrânește. Potrivit Institutului National de Statistica, in anul 2015 populația de peste 65 de ani din România este de 22%. În aceste condiții, este esențial să ne îngrijim de seniori și să-i valorizăm ca pe o resursă importantă.

De 11 ani, Asociația Habilitas dezvoltă proiecte dedicate vârstnicilor, menite să le asigure o bătrânețe demna și să-i reintegreze social și profesional, prin implementarea programelor de formare pentru seniori, pentru ingrijitorii lor si pentru profesionisti, prin dezvoltarea activităților de voluntariat ale seniorilor, propuneri de politici publice dedicate acestora, si prin prevenirea si combaterea abuzului asupra varstnicilor in institutiile de ingrijire si in familie.

Alege să direcționezi 3.5% din impozitul pe venit, aferent anului 2017, pentru proiecte dedicate seniorilor.

Realizarile noastre in 2017 sunt:

  • Elaborarea unei strategii locale pentru sustinerea voluntariatului seniorilor in Bucuresti, adoptata de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, in septembrie 2017. Astfel, seniorii din Bucuresti vor beneficia de sprijin, infrastructura si colaborare intre autoritati publice si ONG-uri, pentru a fi voluntari!
  • Derularea unor cursuri de formare pentru personalul de ingrijire din centrele rezidentiale pentru varstnici din Bucuresti, cat si pentru varstnicii institutionalizati, pentru promovarea drepturilor omului, prevenirea abuzului asupra varstnicului, si imputernicirea seniorilor de a-si cunoaste drepturile fundamentale si de a solicita respectarea acestora
  • Dezvoltarea serviciilor de îngrijire la domiciliu pentru vârstnicii singuri, bolnavi sau imobilizați
  • Susținerea activităților de voluntariat ale vârstnicilor în favoarea copiilor, tinerilor și a altor vârstnici instituționalizați, facilitand relatiile intergenerationale.
  • Initierea unor programe de formare pentru imbunatatirea integrarii lucratorilor varstnici pe piata muncii
  • Initierea unor programe de formare dedicate tinerilor dezavantajati, avand ca mentori seniori voluntari

                       Redirecţionează 3.5% din impozitul pe venit pentru a asigura o îmbătrânire
demnă seniorilor României!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *