Two Moons isi propune sa dezvolte un set de resurse educationale care sa contribuie la intelegerea de catre persoanele varstnice a drepturilor lor si a modului in care aceste drepturi ar trebui sa functioneze in practica, dezvoltandule astfel capacitatea de a si le sustine si revendica.

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

Elaborarea impreuna cu adultii in varsta a unor instrumente educationale centrate pe tematica drepturilor persoanelor varstnice;

Intarirea capacitatii de actiune a seniorilor prin educatie pe tema drepturilor omului; Activarea persoanelor varstnice in sensul afirmarii si revendicarii procedurale a drepturilor lor atunci cand acestea nu le sunt respectate; Aducerea in lumina a provocarilor pe care varstnicii le intampina in protejarea propriilor drepturi, facandu-le vizibile pentru decidenti, profesionistii din domeniile medical si social, avocati, grupuri ale drepturilor omului si advocacy, atunci cand institutiile nu isi indeplinesc obligatia de a apara drepturile persoanelor varstnice.

REZULTATELE PROIECTULUI

Resursele educationale elaborate in urmatorii doi ani includ: ”Drepturile mele, Starea mea de bine”

O brosura care relateaza povesti si experiente in care persoanelor varstnice le-au fost incalcate drepturile, din perspectiva CEDO si CRPD.

Povestile noastre: Drepturile omului si varstnicii in Europa

Doua Luni Teatru Documentar si Raspuns Va oferi un mediu pentru ca unele dintre povestile colectate sa fie puse in scena si interpretate de trupe teatrale comunitare in tara. Va creste astfel gradul de constientizare in comunitate, inclusiv in randul specialistilor din domeniul sanatatii si al asistentei sociale, alreprezentantilor autoritatilor, precum si al familiilor cu persoane varstnice ale caror drepturi nu sunt respectate.

Audio ”Asculta-mi povestea”

Un set al celor sase monologuridramatizate inregistrate audio care sunt folosite impreuna cu Ghidul pentru implementarea Teatrului Documentar si Raspuns Doua Luni pentru a desfasura ateliere de lucru privind constientizarea asupra drepturilor omului.

PARTENERIATUL

Proiectul Two Moons (Doua Luni) (NumarContract 2018-1-IE01-KA204-038768) finantat prin Programul Erasmus +, este implementatin parteneriat de organizatii neguvernamentale din Irlanda, Finlanda, Italia si Romania.

IRLANDA

Co-Creation Support CLG

info@cocreation.ie | Tel: 087 634 6399 | www.cocreation.ie

The Gaiety School of Acting – The NationalTheatre School of Ireland

educate@gaietyschool.com | www.gaietyschool.com

FINLANDA

Empowering Old Age Coop VoiVa

info@voiva.fi | www.voiva.fi/en

ITALIA

Anziani e non solo

progetti@anzianienonsolo.it | www.anzianienonsolo.it

Teatri d’Imbarco

info@teatridimbarco.it | www.teatridimbarco.it

ROMANIA

Asociatia HABILITAS – Centru de Resurse si Formare

Profesionala

asoc.habilitas@yahoo.com | 0040757022382 | www.habilitas.ro

Sprijinul ComisieiEuropene pentru producerea acestei publicatii nu constituie o aprobare acontinutului, acesta reflectand doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasa la raspundere pentru nicioutilizare a informatiilor continute in aceasta.