logo-elmiCOMUNICAT DE PRESA 4

Ianuarie 2016

 

Noutati despre proiectul E.L.M.I.
Stimularea Integrarii pe Piata Muncii a Ingrijitorilor Familiali ai Persoanelor Varstnice prin Imbunatatirea Competentelor

 

     Ultimele etape ale proiectului

Proiectul ELMI este acum in faza finala, fiind depusa multa munca in cadrul parteneriatului. In aceste ultime luni, partenerul italian si cel roman au dezvoltat toate instrumentele necesare implementarii acordului ECVET, dupa cum era planificat pentru acest ultim stadiu al proiectului. Ei au dezvoltat raportul cu privire la calificarile relevante in domeniul ingrijirii in Italia si Romania pentru aplicarea acordului ECVET, un document ce arata rezultatele invatarii pentru cursul de formare tip e-learning si competentele aferente, precum si un document privind alocarea punctelor ECVET. In afara de aceasta, au fost organziate cateva evenimente importante de diseminare:

 

     Masa rotunda ECVET si workshop in Bucuresti

Pe 28 ianuarie 2016 Asociatia Habilitas CFRP a organizat o Masa Rotunda Ecvet in Bucuresti, cu 10 participanti, la care au luat parte reprezentanti ai altor ONG-uri care au avut proiecte Europene implicand sistemul ECVET, reprezentanti ai Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Sttintifice, reprezentanti ai altor organizatii interesate de domeniul ECVET. Am impartasit experienta cu privire la implementarea sistemului ECVET: Habilitas a prezentat proiectul ELMI cu Pachetul de Lucru privind ECVET, reprezentantul Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania a prezentat proiectul LdV Tol „IQ pentru ECVET Calificari inovative pentru ECVET”, in care au fost parteneri – un proiect ce a comparat si imbunatatit standardele de formare pentru calificarile din domeniul designului interior, in cateva tari europene in cadrul sistemului ECVET, iar reprezentantul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Sttintifice a prezentat avantajele sistemului ECVET la nivel european, directii in implementarea ECVET si proiectele cu component ECVET in care ministerul este implicat in prezent.

Masa rotunda – Bucuresti – 28.01.2016

Masa rotunda – Bucuresti – 28.01.2016

In data de 29 ianuarie 2016, Asociatia Habilitas CRFP a organizat un Workshop de Diseminare in Bucuresti cu 30 de participanti. Grupul tinta a fost reprezentat de ingrijitorii la domiciliu ai persoanelor varstnice. Am prezentat proiectul ELMI, rezultatele principale ale proiectului – Manualul pentru ingrijitorii familiali ai persoanelor varstnice, strategia de re-insertie pe piata muncii a ingrijitorilor familiali ai persoanelor varstnice, si in special cursul de formare on-line ELMI. A fost prezentata Platforma e-learning, si de asemenea avantajele acestui curs de formare pentru ingrijitorii familiali -competente de ingrijire mai bune, recunoasterea oficiala a celor 80 de ore de formare de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari si posibilitatea de inscriere la un curs complet pentru a obtine aceasta calificare – de Ingrijitor batrani la domiciliu.

DSC02660

Atelier de Diseminare – Bucuresti – 29.01.2016

 

 

     Masa Rotunda ECVET in Praga

Partenerul nostru ceh EUDA, a derulat de asemenea o masa rotunda- Ecvet pe 2 februarie 2016, unde partenerii cehi au invitat experti ECVET. La aceasta masa rotunda au fost discutate diferitele cai prin care cursul on-line ELMI ar putea fi acreditat in acest sistem, fiind discutate si alte subiecte importante.

 

     Masa Rotunda ECVET in Italia

Partenerul nostru italian ANZIANI E NON SOLO a organizat o masa rotunda pe 8 februarie 2016. In cadrul unui seminar online, diferiti reprezentanti ai partenerilor italieni din 5 proiecte finantate de UE, care implica ECVET, si-au impartasit experientele. Acesti reprezentanti nu doar au prezentat proiectele, ci au discutat si despre contextul si scopul in care este utilizat ECVET, modul in care se calculeaza punctele ECVET, aspectele critice si cum pot fi ele depasite, precum si stadiul actual al proiectului respectiv.

 

Contact:

Daca doriti sa aflati mai multe despre proiectul ELMI, va rugam sa:
• Vizitati website-ul proiectului ELMI: www.elmiproject.eu
• Contactati Asociatia Habilitas CRFP: asoc.habilitas@yahoo.com