Scopul proiectului

Creșterea longevității și ratele scăzute de nașteri și decese în Europa contribuie la o populație mai mare de persoane în vârstă: un grup vulnerabil la discriminarea pe criterii de vârstă la locul de muncă. Participarea socio-economică de acum, mai mare a adulților în vârstă trebuie să contribuie la împuternicirea lor în loc să aducă efectele negative ale vârstei asupra sănătății, drepturilor și productivității lor. În acest context, SNAW va proiecta un curs online pentru a promova conștientizarea vârstei la locul de muncă, abordând eficient această problemă.

Activități

Cursul online SNAW va viza peste 150 de angajatori și angajați de toate vârstele din diferite sectoare organizaționale, cum ar fi întreprinderile, ONG-urile, instituțiile de învățământ, societatea civilă și/sau sectorul public la nivel european. Curriculumul cursului va fi informat de o revizuire sistematică a literaturii și de cercetări empirice.

Rezultate

Cursul online SNAW va include definiții ale vârstei, modul în care se manifestă, efectele sale și cum să fie abordată. Se estimează că acest curs online va ajunge la o gamă largă de organizații din Europa, promovând conștientizarea vârstei la locul de muncă și împuternicind adulții mai în vârstă.

Coordonator

Institutul pentru Inovație în Învățare (ILI) (Germania)

Parteneri

Rețeaua Demografică (Germania)

Universitatea Orașului Dublin (Irlanda)

Stimmuli pentru Schimbare Socială (Grecia)

Asociația Habilitas CRFP (România)

Sociedade Portuguesa de Inovação (Portugalia)