Dupa sesiuni de testare, care au avut loc in toate tarile partenere, consortiul Proiectului Bridge este incantat sa anunte lansarea a 8 jocuri serioase care actioneaza asupra simptomelor dementei.

Jocurile serioase, numite si „jocuri de antrenament” sunt o practica non – farmaceutica bine cunoscuta pentru tratarea simptomelor cognitive ale dementei prin stimularea functiilor cognitive ale pacientilor cu dementa.

Aceste jocuri au fost proiectate, produse si testate printr-o serie de ateliere care implica profesionisti din domeniul sanatatii, tineri voluntari, persoane cu dementa si ingrijitorii acestora din Grecia, Italia si Romania. Jocurile create au ca scop stimularea functiilor cognitive si, in acelasi timp, cresterea incluziunii sociale printr-o implicare activa a persoanelor cu dementa in sesiunile de joc.

Cele 4 jocuri fizice, „Flori care infloresc”, „Specialitati”, „Emotii” si „Regizorii”, sunt acum disponibile pe site-ul Bridge Project. Urmati linkul pentru a descarca regulamentul si toate materialele jocului: https://projectbridge.eu/the-serious-game/

Cele 4 jocuri digitale, „Gaseste cuvantul”, „Piata”, „Urmatoarea destinatie” si „Observarea pasarilor”, sunt acum disponibile pentru dispozitivele Android in magazinul Play.
Urmati linkul pentru descarcare: https://play.google.com/store/apps/developer?id=ECE+Dev
Toate jocurile sunt disponibile gratuit in engleza, greaca, italiana si romana.

Nota pentru editori
Pentru a afla mai multe despre Proiectul Bridge si pentru a va implica in activitati, va rugam sa urmati linkul https://projectbridge.eu/about-the-project/
• BRIDGE este cofinantat de Comisia Europeana in temeiul Acordului de grant: 2018 – 1 – EL01- KA204 – 047892

Comunicatul PROIECT BRIDGE