PROIECTUL BRIDGE: STIMULAREA ABILITATILOR COGNITIVE – 8 JOCURI SERIOASE GATA DE TESTARE


Consortiul Proiectului Bridge este incantat sa anunte ca 8 jocuri, care actioneaza asupra simptomelor cognitive si comportamentale ale dementei, au fost create si sunt gata de testare. Aceste jocuri, 4 fizice si 4 digitale, au fost proiectate si produse de consortiul proiectului, pe baza ideilor de concept ale profesionistilor din domeniul sanatatii, designerilor de jocuri, tinerilor voluntari, persoanelor cu dementa si ingrijitorilor lor, care provin din Grecia, Italia si Romania.
Jocurile vor fi testate in timpul unei serii de ateliere de lucru, care vor implica cel putin 10 persoane: persoane cu dementa, ingrijitorii lor, profesionisti din domeniul sanatatii si tineri voluntari. Atelierele de lucru urmaresc sa permita incluziunea sociala a persoanelor cu dementa prin implicarea activa in jocuri care sa le stimuleze functiile cognitive.
Participantii vor avea sansa de a se distra jucandu-se, de a-si imbunatati dispozitia si de a se provoca in castigarea de noi abilitati. Atelierele de lucru si proiectul Bridge urmaresc sa uneasca prapastia intergenerationala, sa rupa stigmatul aferent bolii si sa creasca numarul de actiuni de voluntariat cu privire la persoanele de varsta a treia.
In cadrul atelierelor de lucru, persoanele cu dementa si ingrijitorii lor, impreuna cu tinerii voluntari si profesionistii din domeniul sanatatii, vor avea sansa de a petrece timp impreuna testand jocurile create in cadrul proiectului. Fiecare atelier de lucru va dura doua ore si vor fi prezentate si jucate 2 jocuri diferite. La final, profesionistii din domeniul sanatatii vor colecta pareri despre atelierul de lucru si despre jocuri, pentru a evidentia posibilele beneficii si dificultati intampinate.
Cat mai curand posibil, tinand cont de evolutia pandemiei, 8 ateliere de lucru vor avea loc in fiecare tara, Grecia, Italia si Romania, pana in octombrie 2020.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ
• Pentru a afla mai multe despre Programul Bridge si pentru a va implica in activitati, urmati link-ul https://projectbridge.eu/about-the-project/
• BRIDGE este co-finantat de Comisia Europeana in cadrul Acordului de finantare: 2018-1-EL01-KA204-047892


Descarcati comunicatul de presa (pdf) >>

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *