COMUNICAT DE PRESA


BeOld: a inceput un nou proiect Erasmus+, care are ca scop imbunatatirea integrarii
seniorilor pe piata muncii!

“SUPPORTING OLDER WORKERS AND ORGANISATIONAL ENVIRONMENTIN COPING WITH AGE TRANSITIONS AND WORK REQUIREMENTS”

(Sprijinirea lucratorilor varstnici si a mediului organizational in adaptarea la tranzitiile legate de varsta si la cerintele de lucru)

 

Organizatiile din Romania“Asociatia Habilitas – Centru de Resurse si Formare Profesionala”, Universitatea din Bucuresti si Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA”, impreuna cu partenerii lor europeni (Centre For Advancement Of Research And Development In Educational Technology Ltd-Cardet din Cipru, Documenta din Spania, Anziani E Non Solo din Italia si KMOP dinGrecia), sunt bucurosi sa anunte inceperea proiectului european“BeOld”. Consortiul, coordonat de Asociatia Habilitas, isi propune sa colaboreze pentru a imbunatati incluziunea sociala a lucratorilor varstnici (varsta 55+).

Proiectul, desfasurat pe o durata de 2 ani, finantat de programul Erasmus+ Parteneriate Strategice, doreste sacreasca oportunitatile de dezvoltare profesionala si personala ale lucratorilor varstnici prin utilizarea de instrumentede formare inovative, respectiv doua programe educationale. Primul programse adreseaza lucratorilor varstnici, si ii va ajuta pe acestia sa isi stabileasca noi motivatii profesionale, sa isi creasca stima de sine, precum si sa dezvolte noi competente pentru a ramane competitivi pe piata muncii. Al doilea program se va adresa Managerilor de Resurse Umane din companii si ii va ajuta sa creeze un mediu prietenos cu varsta la locul de munca: cum pot managerii sa promoveze locuri de munca transgenerationale,sa combata discriminarea pe criterii de varsta, si sa faciliteze transferul de cunostinte intre generatii la locul de munca. Proiectul va creste, de asemenea, gradul de constientizare cu privire la necesitatea de a crea medii de lucru favorabile varstei, precum si politici publice favorabile varstei.

Pentru mai multe informatii despre proiect, va rugam vizitati site-ul acestuia: www.beold.eu. Primul rezultat al proiectului va fi disponibil luna viitoare: un E-book privind resursele si dificultatile diferitelor generatiila locul de munca. Documentul va furniza baza de dezvoltare pentru urmatoarele produse. In mod particular,va informa despre suportul, la nivel organizational si societal, care este furnizat lucratorilor varstnici, in Romania, Cipru, Italia, Spaniasi Grecia. Pentru a fi la curent cu activitatile proiectului, va invitam sa accesati pagina noastra Facebook.

Prima intalnire transnationala a partenerilor proiectului (Atena, 30 Noiembrie – 1 Decembrie 2017)

 

Material elaborat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Continutul acestui material reprezinta exclusiv responsabilitatea autorilor, si Agentia Nationala si Comisia Europeana nu sunt responsabile de modul in care continutul informatiilor va fi folosit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *