Până la 3.5% pentru seniorii României


           Seniorii noștri au dreptul la o viață mai bună. Redirecționeaza 3.5% pentru proiectele dedicate vârstnicilor, implementate de Asociația Habilitas. Un efort mic pentru tine poate să însemne o bătrânețe frumoasă și activă pentru ei. Descarcă formularul de 3.5% aici.

     Populația României și a întregii Europe îmbătrânește. Potrivit Institutului National de Statistica, in anul 2015 populația de peste 65 de ani din România este de 22%. În aceste condiții, este esențial să ne îngrijim de seniori și să-i valorizăm ca pe o resursă importantă.

     De aproape 10 ani, Asociația Habilitas dezvoltă proiecte dedicate vârstnicilor, menite să le asigure o bătrânețe liniștită și să-i reintegreze social și profesional, prin implementarea unor programe de formare continuă și prin dezvoltarea activităților de voluntariat în cadul acestei categorii. În acest fel, nu numai vârstnicii, dar și societatea în ansamblu are de câștigat, datorită cunoștințelor și experienței profesionale ale acestora, pe care le pot pune la dispoziția noilor generații și a celor aflați în nevoie.

     Alege să direcționezi 3.5% din impozitul pe venit, aferent anului 2015, pentru proiecte dedicate seniorilor. Contribuția ta va fi folosită pentru:

• Dezvoltarea serviciilor de îngrijire la domiciliu pentru vârstnicii singuri, bolnavi sau imobilizați.
• Organizarea unor cursuri gratuite de formare pentru vârstnici:
– Cursuri de calculator, care să le înlesnească acestora accesul la informație și la mijloace moderne de comunicare cu persoanele apropiate, aflate la distanță;
– Cursuri de comunicare;
– Cursuri de prim ajutor;
– Cursuri de voluntariat.
• Organizarea unor cursuri gratuite de formare pentru familiile vârstnicilor. Prin acestea, membrii familiei vor fi pregătiți să înțeleagă și să raspundă corect nevoilor fizice si emoționale ale seniorilor familiei, pentru a-i putea ingriji acasa.
• Susținerea activităților de voluntariat ale vârstnicilor în favoarea copiilor și a altor vârstnici instituționalizați.
• Organizarea unor campanii de prevenire a abuzurilor împotriva vârstnicilor.

                       Redirecţionează 3.5% din impozitul pe venit pentru a asigura o îmbătrânire
                         demnă seniorilor României