În perioada iunie-iulie 2015 s-a derulat cursul de voluntariat pentru prima grupă de seniori selectaţi în cadrul proiectului. Cei 25 de participanţi au parcurs 6 module interactive având la bază urmatoarele teme: Ce este voluntariatul? Ce mă motivează să fiu voluntar?, Comunicare, Combaterea discursului instigator la ură,Viaţa mea – trecut, prezent şi viitor. Cum îmi pot folosi competenţele ca voluntar?, Formare de competenţe digitale şi Modul de prim-ajutor.

După absolvirea cursului, fiecare participant a primit un certificat de participare, şi a completat un chestionar de feed-back referitor la modulele parcurse. Seniorii s-au arătat încantaţi de noutatea informaţiilor aflate, de prestaţia formatorilor şi de atmosfera generală din timpul orelor de curs.

În prezent, deja au început demersurile pentru repartizarea seniorilor la diverse instituţii cu caracter social cu care Asociaţia Habilitas – CRFP a semnat convenţii de colaborare: Direcţia Generală de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului sector 1 (centre rezidenţiale pentru copii, centre rezidenţiale pentru persoane vârstnice etc.) şi Asociaţia C.A.R.P. OMENIA, în care să înceapă activitatea efectivă de voluntariat.