Asociatia Habilitas – CRFP a propus Strategia locala privind sustinerea voluntariatului seniorilor in municipiul Bucuresti, adoptata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti in luna septembrie 2017


Propusa de Asociatia Habilitas – CRFP, Strategia locala privind sustinerea voluntariatului seniorilor in municipiul Bucurestia fost adoptata in data de 28 septembrie 2017, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti – Primaria Municipiului Bucuresti.
In cadrul proiectului finantat de FDSC din Fondul ONG – „Seniorii – resurse in comunitate: Voluntariat la varsta a treia”, Asociatia Habilitas – Centru de Resurse si Formare Profesionala a elaborat o strategie locala privind sustinerea voluntariatului seniorilor la nivel de Bucuresti, pe care am promovat-o prin evenimentele organizate in proiect, invitand autoritati publice, ONG-uri, asociatii de varstnici etc. Dupa incheierea proiectului, DGASMB – Primaria Municipiului Bucuresti au fost interesati de acest document de politica publica. Am lucrat continuu pe aceasta strategie si pe elaborarea unui plan operational pentru implementarea acesteia, impreuna cu reprezentantii DGASMB.
Multumim pentru deschidere si colaborare Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, doamnei director general DGASMB Cosmina Simiean, domnului Ion Purcarea si Primaria Municipiului Bucuresti- doamna primar general Gabriela Firea.
De asemenea, multumim Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Fondul ONG în România pentru oportunitatea de a implementa acest proiect.

Seniorii din Bucuresti vor beneficia astfel de masuri concrete pentru a desfasura actiuni de voluntariat, vor imbatrani activ si isi vor utiliza experienta si potentialul in beneficiul comunitatii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *