Comunicat de Presa Organizare Mese Rotunde Consultative


ORGANIZARE MESE ROTUNDE CONSULTATIVE PENTRU ELABORAREA UNEI STRATEGII LOCALE DE SUSTINERE A VOLUNTARIATULUI SENIORILOR

-PROIECTUL “SENIORII – RESURSE IN COMUNITATE: VOLUNTARIAT LA VARSTA A TREIA”-

     Asociatia Habilitas – Centru de Resurse si Formare Profesionala a organizat in datele de 21 Decembrie 2015 si 28 Ianuarie 2016, doua mese rotunde consultative pentru elaborarea unei strategii locale de sustinere a volunariatului seniorilor, in cadrul Proiectului „Seniorii – Resurse in Comunitate: Voluntariat la Varsta a Treia”.
Proiectul este finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG din Romania, Componenta Implicare, Sub-componenta Voluntariat. Valoarea finantării este de 33837 €. Proiectul este implementat in perioada 01.04.2015 – 31.03.2016.

     La cele doua mese rotunde au participat 40 de persoane – reprezentanti ai societatii civile (ONG-uri cum sunt Societatea Nationala de Cruce Rosie sector 3, Societatea Nationala de Cruce Rosie sector 5, Asociatia CARP Omenia, Progenies, Centrul pentru Dezvoltare Democratica, Asociatia Victimelor Accidentelor Rutiere, Federatia Nationala a Pensionarilor din Romania), ai autoritatilor publice (DGASPC sector 1, DGASPC sector 3, Consiliul National al Persoanelor Varstnice), ai altor institutii (Clubul Seniorilor sector 1, Clubul Seniorilor sector 4, Complex Multifunctional Caraiman) si seniori membri ai retelei de voluntari seniori. Participantii au analizat nevoile seniorilor si potentialul acestora de implicare in activitati voluntare, cum poate fi gasit un echilibru intre oferta seniorilor voluntari si nevoile autoritatilor publice, domeniile in care seniorii voluntari doresc sa se investeasca, resursele de care au nevoie seniorii voluntari in activitatile de voluntariat, care este disponibilitatea lor de timp, si nu in ultimul rand, ce parteneriate ar fi necesare pentru sustinerea voluntariatului seniorilor in Bucuresti, ca modalitate de imbatranire activa.

     In urma discutiilor derulate in cadrul celor doua mese rotunde consultative, si a analizei chestionarelor completate de participanti, vor avea loc patru intalniri de lucru pentru elaborarea Strategiei, la a carei scriere va participa si expertul in politici publice, doamna Diana Chiriacescu. Strategia finalizata va fi prezentata in cadrul Conferintei de Incheiere a proiectului “Seniorii – Resurse in Comunitate: Voluntariat la varsta a treia”, ce va avea loc in luna martie 2016.

     Prin intermediul acestui proiect ne adresam seniorilor din Bucuresti si ne propunem sa crestem nivelul lor de implicare civica prin activitati de voluntariat. Activitatile proiectului au in vedere formarea unui numar de 75 de varstnici in domeniul voluntariatului, plasarea varstnicilor ca voluntari in diferite institutii (institutii rezidentiale pentru varstnici, centre de plasament,cluburi pentru seniori), crearea unei retele de voluntari seniori la nivel de Bucuresti precum si elaborarea unui concept-paper pentru o strategie locala de sustinere a voluntariatului in randul varstnicilor.

Persoana de contact: Rodica Caciula, Manager Proiect
Informatii de contact:
Asociatia Habilitas CRFP, Bd. 1 Mai nr. 27, Bloc C7, Scara B, Apart. 46, Sector 6, Bucuresti
Telefon: 0757022382 / 021440 11 48
E-mail: asoc.habilitas@yahoo.com
www.habilitas.ro
www.voluntariseniori.ro

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi: www.eeagrants.org.
Vizitati si www.fondong.fdsc.ro