Comunicat de Presa Eveniment de Lansare Retea de Voluntari Seniori

EVENIMENT DE LANSARE A RETELEI DE VOLUNTARI SENIORI DIN BUCURESTI
-PROIECTUL “SENIORII – RESURSE IN COMUNITATE: VOLUNTARIAT LA VARSTA A TREIA”-

Asociatia Habilitas – Centru de Resurse si Formare Profesionala a organizat in data de 12 Noiembrie 2015, la Hotel Cismigiu din Bucuresti, Evenimentul de lansare a Retelei de Voluntari Seniori din Bucuresti, in cadrul Proiectului „Seniorii – Resurse in Comunitate: Voluntariat la Varsta a Treia”.
Proiectul este finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG din Romania, Componenta Implicare, Sub-componenta Voluntariat. Valoarea finantării este de 33837 €. Proiectul este implementat in perioada 01.04.2015 – 31.03.2016.

Crearea Retelei de Voluntari Seniori la nivel de Bucuresti reprezinta o activitate – cheie in cadrul proiectului, avand ca scop final functionarea acesteia in mod vizibil si activ in comunitate. Pana la finalul proiectului, ne propunem ca reteaua sa aiba 100 de membri, 15 ONG-uri/asociatii de varstnici sa devina sustinatori ai retelei, 10 ONG uri / institutii publice sa se inscrie cu oferte de voluntariat pentru retea, si sa fie emise 3 Newslettere ale retelei.

La acest eveniment au sustinut prezentari doamna Rodica Caciula – coordonatoarea proiectului, domnul Lars Soeftestad, reprezentantul organizatiei partenere CBNRM Networking din Norvegia, doamna Aurelia Olaru, coordonatoarea Retelei de Voluntari Seniori din Bucuresti, si doamna Mariana Nitelea, expert formator drepturile omului in cadrul proiectului. Subiectele abordate au vizat prezentarea proiectului, aspecte legate de societatea civila din Norvegia si lectiile pentru Romania, prezentarea Retelei de Voluntari Seniori si a platformei on-line a Retelei – www.voluntariseniori.ro, precum si necesitatea acestei Retele pentru comunitate.

La Eveniment au participat peste 30 de persoane – reprezentanti ai societatii civile (ONG-uri cum sunt Societatea Nationala de Cruce Rosie sector 3, Societatea Nationala de Cruce Rosie sector 5, Asociatia CARP Omenia), ai autoritatilor publice (DGASMB, DGASPC sector 1, DGASPC sector 3, DGASPC sector 5, Consiliul National al Persoanelor Varstnice), ai altor institutii (Clubul Seniorilor sector 1, Complex Multifunctional Caraiman) si seniori membri ai retelei de voluntari seniori.

Prin intermediul acestui proiect ne adresam seniorilor din Bucuresti si ne propunem sa crestem nivelul lor de implicare civica prin activitati de voluntariat. Activitatile proiectului au in vedere formarea unui numar de 75 de varstnici in domeniul voluntariatului, plasarea varstnicilor ca voluntari in diferite institutii (institutii rezidentiale pentru varstnici, centre de plasament,cluburi pentru seniori), crearea unei retele de voluntari seniori la nivel de Bucuresti precum si elaborarea unui concept-paper pentru o strategie locala de sustinere a voluntariatului in randul varstnicilor.

Persoană de contact:
Rodica Căciulă
Manager Proiect

Informaţii de contact:
Asociaţia Habilitas CRFP, Bd. 1 Mai nr. 27, Bloc C7, Scara B, Apart. 46, Sector 6, Bucureşti
Telefon: 0757022382 / 021440 11 48
E-mail: asoc.habilitas@yahoo.com

www.habilitas.ro

www.voluntariseniori.ro

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi: www.eeagrants.org.
Vizitaţi şi www.fondong.fdsc.ro